Silly Season

Flera av de stora sidorna har sina bloggar med silly season. Självfallet skall då också lokalfotbollsbloggen ha det. Under ”Silly season” kommer allting hamna som har med just detta att göra.

 

///Dalla

Melin klar för Älvsborg!

Skrivet av on Nov 14, 2016 in Silly season | Kommentarer inaktiverade för Melin klar för Älvsborg!

Melin klar för Älvsborg!

Näsets mycket duktige mittback Josef Melin kommer nästa år att spela fotboll för Älvsborg. Melin kom inför i år från Utsiktens u-20 vill jag minnas men har en tid bakom sig i Blåvitt tidigare. En duktig mittback med snabbhet, mycket bra huvudspel och rätt trevliga fötter som goda egenskaper för att göra det bra i trean. Naturligtvis ett tapp för Näset men det är spelare på väg till de vinröda så de sitter inte direkt i sjön.

Älvsborg har letat just mittbackar efter att ha förlorat både Markus Johnson och Mattias Wikström under säsongen samtidigt som Webb rundat av karriären.

 

///Dalla

Chitsaz lämnar Gårda..

Skrivet av on Nov 14, 2016 in Silly season | Kommentarer inaktiverade för Chitsaz lämnar Gårda..

Chitsaz lämnar Gårda..

Sebastian Chitsaz som varit huvudtränare för Gårda de senaste åren har tackat ja till erbjudande från Sävedalen att bli assisterande tränare i div II-klubben. Naturligtvis en bra chans för Chitsaz att komma vidare i karriären.

Redan idag kliver Chitsaz in och börjar jobba med Sävedalen.

För Gårdas del är det naturligtvis inte optimalt att behöva leta tränare så här sent men processen är igång och det finns några intressanta namn som är kontaktade.

 

///Dalla

Nytt i IK Virgo!

Skrivet av on Nov 14, 2016 in Silly season | Kommentarer inaktiverade för Nytt i IK Virgo!

Nytt i IK Virgo!

Anders Åberg! Där har ni namnet på Virgos nya huvudtränare. Tillsammans med Nihal Behrens skall han chefa över division III-gänget nästa år är Jocke Ahlgren blir spelande assisterande tränare. Åberg har ett förflutet i båda Blåvitts och ÖIS akademier.

Det är också klart att Johan Sundh är föreningens första sportchef någonsin och frågan är vad det kan betyda för den redan så meriterade spelartruppen. I övrigt hoppas Virgo med lite nya och nygamla ansikten i styrelsen ta ytterligare steg organisatoriskt.

 

///Dalla

Andreas Larsson ny huvudtränare i Öckerö..

Skrivet av on Nov 4, 2016 in Silly season | Kommentarer inaktiverade för Andreas Larsson ny huvudtränare i Öckerö..

Andreas Larsson ny huvudtränare i Öckerö..

Snacket har hörts ett tag. Men nu är det i alla fall klart att Andreas Larsson tar över som huvudtränare efter Daniel”Danis”Karlsson som han assisterat under två säsonger. Men nästa år tar alltså Larsson över som chef. Tidigare har Larsson tränat moderklubben Hälsö under flera år så han är en välkänd profil bland fotbollslagen på öarna. Vad detta får för effekter på Öckerö nästa år återstår att se men föreningen har väl alltid som ambition att vara ett topplag.

 

///Dalla

Justering i Solängens stab..

Skrivet av on Nov 4, 2016 in Silly season | Kommentarer inaktiverade för Justering i Solängens stab..

Justering i Solängens stab..

Jimmy Pawholm som inledde 2016 år som tränare kommer inte att ansvara för Solängen nästa år. Under hösten tränade Pawholm, Magnus Abrahamsson och Thomas(?) laget tillsammans de två sistnämnda tar över så länge.

 

///Dalla

Glenn Holm in i KBK:s stab..

Skrivet av on Nov 4, 2016 in Silly season | Kommentarer inaktiverade för Glenn Holm in i KBK:s stab..

Glenn Holm in i KBK:s stab..

Blåvitt-legenden Glenn Holm har i flera år tränat ett av Kungsladugårds ungdomslag och till nästa år när flera av ”hans” killar befinner sig i truppen så kliver han in i staben tillsammans med Christer Svensson, Roland Vallin och Stefan Ohlsson. De vinröda har ju flera fina årgångar på gång nu bland ungdomslagen och får de till övergången mellan ungdom och senior på ett snyggt sätt så har KBK alla förutsättningar att på sikt etablera sig även i div IV. Men dit är det väl några år kvar. Men smart värvning av Holm när de nu åter skall etablera sig i div V som nykomlingar.

 

///Dalla

Benny Liljeroth till Vrångö!

Skrivet av on Nov 4, 2016 in Silly season | Kommentarer inaktiverade för Benny Liljeroth till Vrångö!

Benny Liljeroth till Vrångö!

Det rör sig som väntat i klubbarna i stan och bara sedan sammanställningen jag gjort senaste dagarna så har det hänt grejer. Benny Liljeroth som 2016 tränade SG97 är klar för Vrångö i 6C. Om det är någon tränare som kan tänka sig åka skärgårdsbåt så är det Liljeroth. Han har tidigare varit tränare för både Styrsö och Donsö så han kan ju avgångarna. Men vi kan lägga flera andra klubbar till hans CV också, Argo är en ständigt återkommande klubb bland annat.

Vrångö gjorde en riktigt fin säsong i år i 6C och nu återstår det att se om man kan bli topplag på riktigt nästa år.

 

///Dalla

Ny tränare i Stenkullen!

Skrivet av on Okt 27, 2016 in Silly season | Kommentarer inaktiverade för Ny tränare i Stenkullen!

Ny tränare i Stenkullen!

Ingemar Holm och Stefan Dahlström lämnade Stenkullen efter att ha vunnit femman förra året och nu i år etablerat laget i fyran. Inför nästa år är det nu klart att spelaren Micael”Jacko”Jacobsson tar över som huvudtränare. Jacobsson med många år i Lerum bakom sig är fyllda 36 år och får väl anses vara ett stabilt val för Stenkullen där spelarna känner till honom. Assisterar gör Stenkullen-legenden Mattias Rhodin och lagledare i truppen blir Håkan Bernhed.

Smarta val av Stenkullen i detta läge!

Sen kommer ju 4A vara riktigt saftig nästa år. Och Stenkullen kommer få prestera för att lösa det.

 

///Dalla

”KL” klar för Partille!

Skrivet av on Okt 26, 2016 in Silly season | Kommentarer inaktiverade för ”KL” klar för Partille!

”KL” klar för Partille!

Kristofer”KL”Landahl har varit klar för Partille som ny tränare under några veckor nu men igår presenterades han för truppen. Tillsammans med Partille-legenden Kim Roland skall de lyfta ett Partille som ramlat allt längre ner i tabellen och som i år klarade sig kvar genom ett nödrop. Som assisterande kommer Jonas Zachau senast i Pushers leverera.

”KL” brukar kunna hitta lite nyförvärv och det är väl en av anledningarna att den före detta Styrsö-tränaren är klar för klubben. Sargon Gorgius från Frölunda, Daniel Berner Pushers och Fredrik Pettersson Pushers är redan klara. De två sistnämnda lämnade Styrsö tillsammans med Landahl i somras och körde hösten tillsammans i Pushers. Sargon är en stor och stark forward som inte platsat i år i Frölunda men som var ordinarie förra året. Tre spelare som kommer ta plats, en i vardera lagdel.

 

///Dalla

Milan Tanaskovic klar för Komarken!

Skrivet av on Okt 17, 2016 in Silly season | 1 comment

Milan Tanaskovic klar för Komarken!

En lokalfotbollskändis! Milan Tanaskovic är klar för Komarken som i år åkte ur 4A börjar om med ny tränare. Milan Tanaskovic som tidigare tränat Säve, Finlandia, Kozara och Kortedala i olika roller men som senaste året scoutat spelare åt Qviding och Kärra blir chef nästa år.

För Komarkens del blir nog detta väldigt bra då man säkerligen behöver fylla på med lite nytt folk och Tanaskovic bor nära planen och det därmed gynnar familjen. Blir detta en succé? Det återstår att se. Det är lite upp till bevis för Tanaskovic nu som inte riktigt fått utväxling över en hel säsong i någon av klubbarna.

 

///Dalla