Taggar

Liknande

Dela

Lucka 18 – Daniel Karlsson

Efter flera år i Öckerö så står det klart att du tränar Jonsered 2017, hur kommer det sig att det inte blir vinrött som du numera är ganska synonym med och hur hamnade du i Jonsered?
Har inget bra svar på den frågan jag var inställd på att stanna och försöka hjälpa öckerö upp i Div 3. Men i slutet på oktober visade det sig att dom ville annorlunda och jag fick lämna.
Satte upp mig på tränarlistan och Torbjörn i Jonsered hörde av sig, det behövdes ingen betänketid för att tacka ja till en sån anrik klubb och spännande uppdrag.

För några år sedan gjorde du knappt ett år i Sävedalens IF som assisterande, nu tillbaka i samma trakter, hur är upplägget nu, skall du dela uppdraget med Viggeborn eller blir du chef?

Det blir jag som tränare med hjälp av Viggeborn, men en sån duktig spelare vill vi i första hand ha på planen. Vi kommer givetvis att jobba nära varandra och ta många beslut tillsammans för lagets bästa.

Jonsered har inte gjort någon hemlighet av att de satsar på serieseger, vad kan du bidra med och hur vill du att Jonsered spelar fotboll 2017?

Bra målsättning, det kommer bli tufft men jag tycker alltid man ska satsa på det. Har ju ganska många säsonger i div 4 nu så jag tycker att jag har en klar bild av vad som kommer krävas av oss för att nå vår målsättning. Hur vi ska spela kommer visa sig under våren är truppen är spikad och vi vet vad vi har att jobba med.

Nästa år blir det uppdrag i en klubb som haft riktigt tunga år på senare tid, vad tror du är viktigast för att få det att vända inför kommande säsong?

Gäller att skapa grym stämning i truppen nu och införa en vinnarmentalitet utöver det vanliga. Stenhårt jobb för varandra i alla lägen både på träning och match.

Du har varit verksam i många år i 4B, vad vet du om 4A och vad har du för förväntningar på serien?
Förväntar mig att 4A är minst lika tuff som 4B och att det är många lag som vill vara med och fajtas om seriesegern. Kode , Kozara och Lunden för att nämna några och tuffa derbyn mot Partille att se fram i mot.

Öckerö, Björkö, Hönö, Sävedalen och nu Jonsered är de klubbarna jag vet att du varit verksam i på något sätt, vad har du för ambitioner med din tränarkarriär?

Min ambition är och kommer alltid vara att kunna leva på det. Givetvis jättesvårt att uppnå det , men det finns inget roligare jobb så då måste man ha den målsättningen och göra så gott man kan så får vi se hur lågt det räcker.

Till sist, i din drömvärld, hur hoppas du sammanfatta säsongen 2017 om ett år drygt?

Jonsered är klara för div 3.

 

///Dalla