Lucka 16 – Cornelis Leckborn

Efter en fantastisk säsong med nästan femtio mål i tävlingsmatcher, hur har din eftersäsong varit, telefon gått varm och provspelen flödat över? Och hur tänker du inför nästa år?

Eftersäsongen har varit ganska så lugn. Har varit en del klubbar som ringt, men jag har inte gjort några provspel förrän nu då jag testat med GAIS i två veckor. Angående nästa år så får det vara något väldigt intressant för att jag ska lämna Kongahälla, just därför har det endast blivit GAIS som jag valt att provspela med.
Inför året kom du hem till Kongahälla efter några år i Ytterby, alla räknade med seriesegern, hur besviken blev du när det inte blev så och var det tufft att ladda om inför kvalet?

Besvikelsen var inte lika stor som man kan tro. Det var såklart tufft en period i höstas när seriesegern gled ur händerna på oss. Men efter det kändes det ändå bra. Inför de sista matcherna i serien och kvalet kändes det tydligt att många knöt näven och vi hade väldigt bra stämning i laget. Alla var väldigt motiverade att resa sig och lösa uppflyttningen, vilket syntes tydligt på den överlägsna kvalsegern.
Vilket av dina mål i år skulle du säga varit vackrast respektive viktigast?

De viktigaste målen var antingen de 3 första mot Kozara borta eller kvitteringsmålet mot Falköping i kvalet då vi hade åkt på en tung start. Det fanns 3 mål som stack ut och var lite extra vackra, men jag hade en fin chip hemma mot Kozara som var fin.

Det tog rätt lång tid för Kongahälla att kliva tillbaka till div III efter flera år i fyran, hur mycket hade Marek att göra med uppflyttningen och hur mycket hade det med jättesatsningen på spelare som gjordes?

Det var såklart en väldigt stor blandning av dessa faktorer. Marek var en stor bidragande orsak till att dessa värvningar blev av och med detta laget ska man ju såklart spela i 3an, då vi både har en en mycket bra trupp och bra ledarstab.

Vad tror du om Kongahällas chanser i trea nästa år, oavsett om du är kvar eller ej Och vad krävs för ett lyckat år?

Kongahälla tror jag kommer bli en mycket bra Division 3 klubb. Alla förutsättningar finns för att göra ett bra år. Vi får behålla de viktigaste spelarna och de som inte blir kvar ser ut tt ersättas på ett bra sätt. Sen att det blir Mareks andra år med laget gör att man kan jobba vidare och sätta spelet ännu bättre.

Av de lagen du mött i år, vilken backlinje hade du det tuffast mot och fanns det nån mittback som stack ut?

Är väl egentligen ingen backlinje i sig som stuckit ut så. Det mesta har handlat om våran egen prestation som lag. Men den mittbacken som stuckit ut är Elofsson i Lunden. Riktigt duktig. Sen var ju Hisingsbacka Lite svårare att möta, men det eftersom att det är ett duktigt lag.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt till jul?

Eftersom jag med vänner åker till Thailand på måndag önskar jag mig en fantastisk semester och en väldigt harmonisk jul på Phi Phi Island. Detta med mycket gott sällskap av fantastiska människor. Sprid kärlek!

 

///Dalla