Vad hände egentligen i helgen? Del II.

I sexorna är inte allt avgjort men mycket är ju typ klart. Öjersjö skall visserligen möta Sveakurd i veckan men säkrar seriesegern vid poäng där och det lär man ta utan något snack. 6A lär därmed vara avgjort 29/9. I botten är Partille och Roma i praktiken körda. De lär ju knappast vakna till nu.

6B lever ju betydligt mer. Härryda lär ju dock vinna serien. Fem poäng före och de kommer ha råd att loosa mot Proletären. Och det klart. Men ändå ta det. Lär ju slå SG hemma innan dess och städar av sista omgången enkelt. Härryda är klara trots att Proletären mosade Wobbler igår. 6-0. Bottenstriden är desto mer levande. Ramberget tog stort kliv mot nytt kontrakt efter 3-1 mot Syrianska. Men Syrianska kan klättra upp på säker mark om de slår SG hemma i jumbofinalen på tisdag. Då åker S:t Jakob ner på nedflyttning trots seger mot SG i veckan.

Landala är illa ute också. Förlusten mot Heden var inte oväntad igår och de har Härryda kvar men också S:t Jakob. Det blir en grym avslutning här i denna serie.

6C bubblar ju också av liv.

Kungsladugård har snart dödat serietoppen. Det går inte fel mot lag som Knippla och Hönö. Men i botten. Där lever det. Pushers gjorde en bra match mot seriesegrarna men avsaknaden av en forward som kan göra mål är tufft. Nu är de nere på nedflyttning igen och skall till Hönö nu till helgen. Blir säkerligen för tufft igen. Och när Fröjden mycket väl kan slå Vrångö hemma i veckan. Då kan det nästan vara kört trots att de möts i näst sista omgången. Fröjdens tog en fantastisk seger borta mot Fotö med 6-1 och vi kan räkna ur Fotö ur 6C. Fröjdens leder i allra högsta grad och deras kamp med Pushers kan alltså avgöras redan denna vecka som kommer. Men skall också höja ett varningens finger till Göteborgs City FF, de lär få svårt åtminstone kommande två matcher och skulle Pushers slå Fröjdens och Önnered i de två sista. Då kan GCFF åka ur. Här kan vi räkna på det länge..

Vi har ytterligare en seriesegrare i FC Hisingen. De avgjorde 6D i helgen och nu har sammanslagningen av Backa och Fyrklövern blivit ett lag för div V. Starkt! Men det har inte varit något snack här i år och seriesegern kändes given från start. Oavsett riktigt starkt och ett stort grattis!! Hermansby tog en viktig seger mot Bosna med 6-5 och har ett nytänt Neutrala fortfarande efter sig. Även Hålta tog en viktig poäng. 3-3 mot Hälsö hemma. Även Diseröd har efter en formsvacka hamnat i bottenstriden utan att riktigt kunna slappna av liksom forna storlaget Warta. Ja det känns riktigt kul att se hur detta slutar i höst..

 

///Dalla