Vad hände egentligen i helgen? Del I.

Jo tack. Nu är det snart klart. Om mindre än två veckor är de flesta serierna avslutade. Fyrorna avgörs till helgen, femmorna veckan efter. Även treorna spelas ju klart nu i helgen som kommer innan kvalet börjar då veckan efter(tror jag)..

Frölunda förlorade mot Kågeröd hemma och kommer därmed inte ha chansen att nå kvalplatsen till tvåan. En missräkning för den forna storklubben som i höst släppt fram en hel del unga killar runt 16-17 år. Bland annat Niclas Alexanderssons son Noah men några till utöver spelaren som bör vara hårt förknippad med Blåvitt trots Frölunda just nu.. Älvsborg förlorade mot Kungsbacka och kan sluta alltifrån trea till sjua när säsongen är summerad. En 3:e eller 4:e plats skulle ju vara riktigt starkt. Synd om det blir sämre än så.

I den Nordvästra trean. Där blev det klart att Velebit åker ur ihop med Ytterby och Jonsered. De tar knappast in tio mål på Kärra..

Därmed är det seriesegern kvar att slåss om och att undvika kvalplatsen för en gäng med lag. Seriesegern lär Vänersborg ta, har svårt att se Virgo plocka poäng borta mot serieledarna i en sån här match. Möjligen om Vänersborg får lite segerfrossa.. Men Virgo behöver ju poängen så de säljer sig knappast helt och hållet.. Men de lär ju klara sig även med förlust så nej. De kommer väl knappast springa sig sönder och samman. Lerum blir sämst tvåa efter segern mot Angered United och därmed kan de åka till Kode och försöka vinna utan alltför stor press, kvalplatsen är redan deras och vid seger samtidigt som Vänersborg tappar poäng, ja då är seriesegern klar.

I övrigt kan hela fem lag hamna på kvalplatsen som just nu är Kärras. Och inga av de lagen möter varandra. Velebit-Svane, Ahlafors-Landvetter, Angered-Ytterby, Kode-Lerum och Kärra-Jonsered. Upplagt för rysare. Alla utom Kode möter lag som inte har något att spela för. I min värld vinner Svane mot Velebit, Ahlafors mot Landvetter, Angered mot Ytterby och då blir ju Kode och Kärra kvar. Kode förlorade trots ledning mot avsågade Jonsered och Kärras form med bara två segrar i höst.. njae. Trots att Jonsered inte har något att spela för..

Kode eller Kärra får kvala. Som det känns idag måndag.

I 4A blev det klart med serieseger! 5-1 borta mot Partille samtidigt som Kongahälla loosade i fredags. Mycket starkt av Sjöqvists mannar och det skall bli kul att se Hisingsbacka i trean. Kongahälla kommer vinna mot Komarken i veckan och säkra kvalplatsen. Men de har ju inte full fart in i kvalet riktigt. Kanske passar det Kungälvsklubben bra att inte vara alltför topptippade där. I botten kan vi nästan räkna bort Partille ihop med Komarken. Partille har inte vunnit sedan i juni nån gång och att de då skulle slå ett så pass stabilt Lunden. Njae. Inte i min värld.

I 4B blev det klart att Styrsö får lämna fyran för denna gång. Nykomlingen har haft ett stökigt år med tränarbyte, spelartapp och målvaktsproblem. Lägg till en hel del kort. 2-2 hemma mot Eriksberg som kvitterade sent. Men det hade knappt spelat roll även om de vunnit. Nu får de starta om i 5B nästa år. Sen tog ju Dalen jätteklivet mot kvalplatsen. Vinst mot Styrsö hemma i sista så får de kvala till trean. Senast de skedde vann de ju kvalet mycket otippat. Händer det igen? Oavsett mycket starkt att efter en säsong där man åker ur trean troligen ta kvalplatsen upp igen. Jättestarkt. 4B är ju med andra ord rätt sänkt inför sista. Dalen skall vinna.

Bottenstriden i 5A är fin. Masthugget klättrade upp på tiondeplats men i och med att tre lag åkte ur trean från Göteborg och Svane med stor sannolikhet klarar sig undan kval så kanske det inte spelar roll i slutändan. Men behåller de den platsen så kommer de i alla fall ha chansen att klara sig kvar inför kvalet till trean.. Bergsjö och Bergum just nu på nedflyttning. Och tittar vi på de tre lagens avslutande schema så blir det tajt. Bergum har kvar att möta Angered MBIK och Mossens BK. Tufft. Hoppet ligger väl i att Angered är lika svaga som mot Masthugget men Bergum fick två utvisningar i helgen mot Nol och det känns onödigt.

Masthugget har kvar att möta United Africa och Utbynäs. Tuffa motstånd men lag som inte har något att spela för. Det är sällan lätt att motivera sig då. Det är Masthuggets hopp för de två lagen har varit klart bättre i år. Bergsjö har enklast schema. Hemma mot redan klara Älvängen måste ju vinnas. Och borta mot Zenith. Skall de lösa detta krävs det seger i en av matcherna.. Känns ovisst.

Jättesvårt. Men tror Masthugget reder ut tiondeplatsen så får vi se vad som händer med den platsen till slut.

5B är ett sjukt getingbo. Finlandia tog poäng borta mot Donsö i helgen och därmed är de i hamn med tanke på målskillnaden. Vi förlorade igen och lever fortfarande farligt. Men det är om alla resultat går fel för oss. Sämst utgångsläge har GAIK och Hovås/Billdal. Jag tror Fässberg slår Hovås/Billdal veckan som kommer. Därmed slutar de 22 poäng och då kommer de krävas av GAIK att de går fullt mot Finlandia och Näset i sista omgångarna för att de skall ha Fässberg bakom sig. Vinner Fässberg mot Hovås/Billdal så kommer de sistnämnda gänget ha 19 poäng inför sista omgången där man möter Balltorp borta. Men då skall de beroende på matchen mot Fässberg ta in målskillnad på både Fässberg och FCF(om inte vi vinner mer). Nånstans där i mellan har vi Balltorp och Hällesåker. Men laget som vinner där i mellan denna vecka är klara inför sista omgången. Ja det är ett gissel. Och det lär bli en rysare. Rejäl sådan.

 

 

///Dalla