Matcherna du inte får missa i helgen del I!

DIV III NV Götaland

Jonsered-Ytterby

Två anrika div klubbar som båda åkte ur tvåan förra året är riktigt illa ute. Framförallt Jonsered, de kommer ju åka ur med 90% säkerhet om de inte vinner denna matchen. Extremt viktigt! Jonsered har ju gått riktigt trögt i år och bara vunnit två matcher och trots förstärkningar har det inte räckt till. Alls. De är ofta nära, uddamålsförlusterna är många och senast höll de 0-0 länge mot topplaget Angered men fick ge sig med 1-0 i slutminuterna. Ytterby har också gått trögt och ligger också på nedflyttningsplats. Men de har närmare till friheten ovan strecket men behöver ju också vinna naturligtvis. Sist blev det förlust hemma mot Svane som är bäst(?) i serien just nu trots 1-0-ledning. Nashabat är fin förstärkning och kanske räcker hans närvaro här?

TIPS: Oavgjort.

4A

Kozara-Semberija

Här har vi en av lokalfotbollens hetaste matcher varje säsong. Det finns otroligt mycket prestige i detta möte mellan två lag som mer än gärna vinner just denna match. Kozara är ett bättre lag och har plockat fler poäng men samtidigt så är detta en match som är annorlunda mot många andra matcher och Kozara är bara två poäng före Semberija så ni förstår ju själva..! Båda lagen har inlett hösten fint, med två raka segrar där Semberijas 3-1 mot Hisingsbacka och 3-2 mot Lunden verkligen imponerar.

TIPS: Kozara vinner.

Floda-Guldheden

Förlorar Floda idag. Ja då tror jag att Guldheden säkrat kontraktet och i så fall är det ytterligare ett lag mindre att hinna ikapp för Floda. Vinner Floda dock, då blir det åka av för då bjuds Guldheden in ordentligt i bottenstriden och Floda får rejält häng på flera lag. Denna matchen är grymt viktig men med tanke på Flodas säsong hittills där det känns som att de vid varje tillfälle som de kan närma sig tappar poäng så vågar jag knappt tippa här. Floda förlorade mot Romelanda borta och det sved naturligtvis hårt, nu finns det inte utrymme för fler förluster mot lag i botten. Guldheden kryssade mot Partille trots många frånfall och har en förmåga att hänga kvar alltid. Dock brukar de ha svårt mot Floda borta.. men om någon match skall vinnas..

TIPS: Floda vinner.

6D

Bosna-Hisingen

Laget som vinner här tar ett stort kliv mot seriesegern. Hisingen före fyra poäng just nu men med en match mer spelad. Så ni förstår hur viktigt detta är. Det handlar egentligen bara om dessa två lagen nu. Inga andra i serien har en chans i serien som innefattar hur många mittenlag som helst. Bosna gör sin första match i höst och formen är väl därmed osäker medan Hisingen körde över Neutrala med 9-2 och får gälla som klara favoriter.

TIPS: Hisingen vinner.

 

///Dalla