Jimmy Karlsson om Håltas hemsida..

Håltas hemsida kvalar in som lokalfotbollens kanske minst uppdaterade sidor. Det brukar vi skoja om i podcasten och nu får vi reda på hur högt prioriterat det är. Jimmy Karlsson smällde in fyra bollar mot Vardar senast men tror inte på att hålla det snittet..

Efter en ganska ojämn säsong som bland annat innehållit en w.o så har ni kryssat mot serieledarna Hisingen och nu senast 7-4 borta mot Vardar, är ni så på gång nu?

Vi har som sagt varit väldigt upp och ner i år. Matchen mot Hälsö blev vi tvungna att lämna WO då det krockade med andra aktiviteter för många utav killarna i laget. Den enkla förklaringen för att vi varit så ojämna under säsongen är att fotbollen inte prioriterats så högt utav oss spelare. Vi har några killar som spelar innebandy på hyfsat hög nivå, andra har familjen att ta hand om, själv är jag i första hand fotbollsdomare. Skillnaden under de två senaste matcherna är att vi gemensamt bestämt oss för att prioritera in matcherna i kalendern och därför kunnat komma med bättre lag i dessa omgångar. Förhoppningsvis kan detta hålla i sig under hösten så ska det nog kunna bli lite mer poäng i höst.

Du gjorde själv fyra mål mot Vardar, är det ett snitt du skall hålla framöver? Är du nöjd med din egen säsong hittills?

Våren har gått hyfsat för mig personligen, har mestadels lirat mittback och det har varit en ny erfarenhet. Mot Vardar spelade jag släpande anfallare och lyckades stå rätt vid fyra tillfällen, tror aldrig jag gjort fyra mål i en och samma match innan så det var självklart väldigt kul. Om jag får fortsätta spela i anfallet framöver hoppas jag kunna hänga i alla fall fem baljor till under året men något snitt på fyra mål per match lär det inte bli!

Ni tillhör ju inte de lagen som springs ner av medierna varje vecka och ni håller till nästintill på landet, hur värvar ni nya spelare till laget när få vet om att ni finns och hur länge tror du ni kan hålla ett lag i Hålta?

Man kan nog till och med säga att vi verkligen håller till ute på landet, hemmaplanen ligger intryckt mitt i en skog till och med. När laget startades säsongen -09 var vi många spelare födda 89-86 från klubbarna runt omkring i Kungälv, mestadels Kareby IS och Kode IF. Utav dessa är det inte många kvar, utan istället har vi fått upp ett gäng killar födda 95 som har Kongahälla och Ytterby som moderklubbar. Jag skulle säga att Hålta i längden är väldigt beroende utav att värva de unga killar från större klubbar i Kungälv som inte riktigt vill/orkar spela och träna fotboll mer än 2-3 gånger i veckan. Så länge vi i Hålta är pigga på att fånga upp dessa grabbar kan vi hålla igång en seniorverksamhet.

Serien hittills, skall ni klara er kvar i år och hur bra skulle du säga att serien är i år?

Vårat mål är först och främst att hålla oss kvar men nu när vi är så nära mitten på tabellen jagar vi ju självklart lagen framför. Serien i år känns väldigt jämn, de år vi spelat i 6D innan har det alltid varit ett par lag som är klart bättre än övriga lag. I år känns det som en jämnare serie även om jag tycker att Hisingen och Bjurslätt sticker ut som något vassare än övriga lag.

Till sist, när skall ni uppdatera hemsidan?

Det står skrivet i framtiden! Vi har en stängd facebookgrupp som vi använder oss av så förstår att det är svårt för utomstående att följa vad som händer i Hålta. Kanske kan vi hitta någon som tar på sig ansvaret att uppdatera hemsidan litegrann under framtiden, men jag ska inte ljuga och säga att det står högst på prioriteringslistan.

 

///Dalla