Landhage efter Hermansbys fina seger..

Jonas Landhage, spelande assisterande tränare för Hermansby lär må mycket bra idag efter att de i söndags piskade serieledarna FC Hisingen med fina 3-1. Laget huserar på åttonde plats i tabellen och det är ju minst sagt förvånande att de löste en seger..

Ett av lokalfotbollens mest medieskyddade lag måste vara Hermansby IF, upplever du samma sak eller hur ser du på den Hermansby IF och relationen till lokalfotbollen?

Jag håller med vi är otroligt mediaskygga och det är få som har någon insyn i vår klubb ö.h.t. Vi är som den dumma kusinen från landet som man hälsar på en gång om året. Anledningen till att det är så har flera olika anledningar, vi är geografiskt lite utanför Göteborg och vi har inte speciellt många spelare som är från ”Gbg-fotbollen” utan de flesta är från Kungälvs trakten, laget har inte varit superbra de senaste åren och intresset runt blir ju mindre då och så och vi har inte internet där ute så vi kan inte vara aktiva på social medier, men denna intervjun är ju en bra chans att ändra på det.

I helgen piskade ni lite från ingenstans serieledarna FC Hisingen, hur gick detta till, beror det på en kapacitet ni bara plockar fram ibland, underskattade de er eller var det helt enkelt bara er tur att vinna?

Fotboll är komplext och det är en mängd faktorer som avgör en match. Vi är bättre nu än i början av säsongen av den enkla anledningen att vi har fått spela lite matcher och haft lite bättre träningar än på försäsongen, vår försäsong är obefintlig, vi får ju åka 2-3 mil till Romelanda för at träna konstgräs (vi har naturgräs) en gång i veckan och vi har kanske 7-11 spelare på varje träning, vi hade två försäsongsmatcher och fick jaga ihop folk till dem så när vi spelade första matchen mot Vardar så gjorde de flesta sin debut för året och med endast några träningar i benen, det är inte optimalt direkt och en anledning till att vi är så ojämna. Mot Hisingen så hade vi ett helt ok lag på banan och framförallt ett ganska snabbt lag , vi straffade dem ganska mycket i våra omställningar och hade 4-5 frilägen i första och det fortsatte så hela matchen i stort sett vi skapade mer chanser än vi gjort i någon annan match, vi kunde kosta på oss att bränna en straff t.o.m. Hisingen hade svårt att omsätta sitt spelövertag i målchanser och hade lågt tempo i passningsspelet, det kan ha berott lite på att de inte är vana vid naturgräs för jag är säker på att de har gjort mycket bättre matcher än detta om de leder serien, men vi är övertygade om att vi kan slå alla lag i denna serien men vi kan också förlora mot alla och ofta spelar vi sämre mot ”bottenlag” än när vi får kontra.

Man får ju säga att poängen var väldigt viktiga för er, hur ser du på säsongen hittills som ju faktiskt gått ganska trögt, är det förvånande för dig att poängen inte regnat över er?

Jag tycker nog vi har så många poäng som vi förtjänar och jag är inte speciellt orolig över att vi inte skulle skrapa ihop tillräckligt för att hålla oss kvar i serien, det är ju tyvärr bara ett lag som åker ur.

Halva serien är spelad, hur betygsätter du serien i stort och Hermansby insats hittills?

Tycker serien är väldigt jämn, tycker att Neutrala var bättre än de 4 poäng de har men det är svårt att komma ur en dålig trend.

Alla lag kan slå alla och serien har inte så bra lag som Finlandia och Älvängen som springer ifrån i år. Det bästa lag vi mött i år är Bjurslätt och jag tror att Hälsö kommer att avancera lite men det är svårt att säga när man bara har sett lagen i en match Hisingen kommer säkert ta sig samman till hösten igen.

Hermansbys insats är godkänd inte mer och inte mindre.

Till sist, vinner vi mot Belgien?

Nej, tyvärr.

Hjärnan säger att de kontrar sönder oss….men hjärtat vill att vi vinner.

 

///Dalla